/> /> /> />
menu

Menu

Poniedziałek (22.02.2021)

*Śniadanie dla klasy „0”:

Płatki kukurydziane na mleku 200g (7, 12), tosty z szynką tradycyjną i serem żółtym(1,7)ketchup(9)
Sok owocowy/woda z cytryną 150ml.

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami (1,7,9) – 250ml

Danie główne:

Kasza jęczmienna (1)gulasz z indyka (1),ogórek kiszony lub świeży z koperkiem90 g
Kompot wieloowocowy / woda z cytryną 150ml,

Podwieczorek dla klasy „0” :Mandarynka, wafle kukurydziane

Wtorek (23.02.2021)

*Śniadanie dla klasy „0”:

Pieczywo mieszane z masłem, parówka drobiowa, twarożek z rzodkiewką, ser żółty, mix warzyw
Kawa zbożowa/woda 150ml.

Zupa: Kalafiorowa (1,9), 250m

Danie główne:

Ziemniaki z koperkiem150g,kotlet mielony(1,3)100g,surówka z marchwi , chrzanu z jogurtem(7) 100g

Kompot wiśniowy / woda z cytryną 150ml,

Podwieczorek dla klasy „0” :Jogurt owocowy(7), mix nasion, krakersy.

Środa (24.02.2021)

*Śniadanie dla klasy „0”:

Bułka,hamburger,pomidor,mix kanapek, mix warzyw, twarożek ze szczypiorkiem(7)

Kawa zbożowa/woda 150ml.

Zupa: Fasolowa z ziemniakami (1,9), 250ml

Danie główne:

Naleśniki z serem białym, pod pierzynką śmietany i truskawek(1,3,7) 250g

Kompot wieloowocowy150g/woda z cytryną150ml

Podwieczorek dla klasy „0” :Mix kanapek, mix warzyw, sok owocowy.

Czwartek (25.02.2021)

*Śniadanie dla klasy „0”:

Mix kanapek(filet z piersi kurczaka, polędwica drobiowa) mix warzyw, twarożek na słodko, twarożek z rzodkiewką

Kakao / woda 150ml

Zupa: Pomidorowa z ryżem(7,9) 250ml

Danie główne:

Ziemniaki z koperkiem 150g,schab pieczony w sosie własnym(1,)100g,sałatka z buraka z oliwą100g

Kompot z czarnej porzeczki/ woda z cytryną 150ml, jabłko

Podwieczorek dla klasy „0” : kisiel z truskawkami, herbatniki.

Piątek (26.02.2021)

*Śniadanie dla klasy „0”:

Mus lii na mleku (7,12),pieczywo mieszane, pasta jajeczna(3) ,ser żółty, ser biały, twarożek(7) , mix warzyw

Sok owocowy / woda 150ml

Zupa: Żurek z ziemniakami (1,7,9) 250ml

Danie główne:

Ziemniaki 150g,kotleciki z soczewicy100g,sałata lodowa z mix warzyw z sosem jogurtowo-majonezowym(7)100g

Herbata z cytryną/woda z cytryną150ml

Podwieczorek dla klasy „0” :jabłko w cieście, sok owocowy.


* Klasy „0” – śniadanie podawane w formie bufetu szwedzkiego

Numer alergenu / Nazwa alergenu
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz
produkty pochodne.
2. Skorupiaki oraz produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe
oraz produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
11. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w
przeliczeniu na S02
12. Łubin i produkty pochodne.
13. Mięczaki i produkty pochodne.