/> /> /> />
menu

Menu

Opublikowany

Poniedziałek (10.05.2021)

*Śniadanie dla klasy „0”:

Płatki górskie na mleku 200g (1,7), mix kanapek, mix warzyw

Sok owocowy/woda z cytryną 150ml

Zupa: Krupnik(1,9) – 250m

Danie główne:

Spaghetti z mięsem(szynka wieprzowa) z sosem bolońskim i serem żółtym (7,9)250g,ogórek świeży lub kiszony 90g

Kompot wieloowocowy / woda z cytryną 150ml

Podwieczorek dla klasy „0” :Ciasteczka zbożowe z żurawiną, marchewka do gryzienia

Wtorek (11.05.2021)

*Śniadanie dla klasy „0”:

Mix kanapek(1,7)(polędwica drobiowa, salami, szynka tradycyjna)pasztecik drobiowy, twarożek z rzodkiewką , mix warzyw, miód,

Kawa inka/woda z miętą i cytryną 150ml.

Zupa: Dyniowa- krem z groszkiem ptysiowym(1,9), 250ml

Danie główne:

Ziemniaki150g,pieczony udziec-pałka z kurczaka (120-150),fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą(1,7)100g

Kompot wiśniowy / woda z miętą i cytryną 150ml, marchewka do gryzieni

Podwieczorek dla klasy „0” :Kisiel z truskawkami, krakersy.

Środa (12.05.2021)

*Śniadanie dla klasy „0”:

Płatki kukurydziane na mleku (7,12)200ml, tosty z wędliną i serem żółtym(1,7)mix kanapek, mix warzyw, kabanosy, ketchup,(9)

Herbata z cytryną/woda 150ml.

Zupa: Jarzynowa wieloskładnikowa zabielana (7,9), 250m

Danie główne:

Fasolka po bretońsku 200g,kajzerki,

Herbata z cytryną150/woda z miętą i cytryną 150m

Podwieczorek dla klasy „0” :Jabłko w cieście(1,3,7) herbata owocowa.

Czwartek (13.05.2021)

*Śniadanie dla klasy „0”:

Parówka z szynki, pieczywo mieszane, mix warzyw, twarożek na słodko(7), twarożek z rzodkiewką(7) ,miód

Kakao / woda z miętą i cytryną150ml

Zupa: Barszcz biały z ziemniakami(1,7,9) 250ml

Danie główne:

Kasza gryczana100g,klopsiki w sosie ciemnym(1,3),sałatka z buraka i pora z oliwą100g

Kompot z czarnej porzeczki/ woda z miętą i cytryną 150ml,

Podwieczorek dla klasy „0” : Jogurt owocowy(7) chrupki kukurydziane, mix nasion.

Piątek (14.05.2021)

*Śniadanie dla klasy „0”:

Musli na mleku (7,12),pieczywo mieszane(1,7),mix kanapek, pasta z makreli (4), ser żółty(7), twarożek z rzodkiewką, ze szczypiorkiem(7) , kabanosy, mix warzyw

herbata / woda z miętą i cytryną150ml

Zupa: Z ciecierzycy (1,9) 250ml

Danie główne:

Naleśniki z serem pod pierzynką śmietany i truskawek (1,3,7)250g

Kompot wieloowocowy/woda z miętą i cytryną150ml,

Podwieczorek dla klasy „0” : Mix kanapek, mix warzyw, sok owocowy


* Klasy „0” – śniadanie podawane w formie bufetu szwedzkiego

Numer alergenu / Nazwa alergenu
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz
produkty pochodne.
2. Skorupiaki oraz produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe
oraz produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
11. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w
przeliczeniu na S02
12. Łubin i produkty pochodne.
13. Mięczaki i produkty pochodne.