Stołówka szkolna

 

 

Cennik:

Śniadanie kl. „0”                                     2,50 PLN
Obiad w abonamencie                          7,50 PLN
Podwieczorek                                          2,00 PLN

Jednorazowy zakup obiadu:

Zupa                                                       2 PLN
Danie Główne                                       6 PLN
 

JADŁOSPIS

 

 

IV Tydzień 22-26 maj

Poniedziałek

Płatki pięciu zbóż na mleku 200ml,kanapka z masłem wędliną i mix warzyw,

Herbata z cytryną 200ml.

Rosół z makaronem 250ml

Ziemniaki z koperkiem150g,udziec z kurczaka pieczony130g,marchewka z chrzanem i śmietaną 100g

Kompot/ woda150ml.

Serek waniliowy wafel zbożowy .(kl. „O”)

                                                              

Wtorek

Pieczywo z ziarnami , masłem 5g,sałata, polędwica drobiowa20g,ser biały z rzodkiewką20g pomidor20g,

Kawa biała200ml.

Koperkowa zasypana kaszą manną250ml.

Ziemniaki150g,,bitki schabowe w sosie własnym100g, sałatka z buraka i cebuli z oliwą 100g.

Kompot / woda 150ml,

Kisiel z truskawką,, herbatniki.(kl.(„O”)

                                                                                       

Środa

Płatki kukurydziane na mleku200ml, bułka maślana z czekoladą na ciepło.

Herbata z cytryną i miodem200ml.

Barszcz ukraiński250ml

Pierogi z serem ,śmietaną i truskawkami200g, marchewka do gryzienia100g

Kompot / woda.150ml.

Kanapka z wędliną ,mix warzyw, sok owocowy (kl. „O”)

                        

Czwartek

Pieczywo mieszane pełno ziarniste z masłem 40g wędlina 20g, ser biały20g, papryka20g

Kawa zbożowa200ml

Kapuśniak250ml

Kasza mazurska70g,,gulasz wołowo –wieprzowy100g,,ogórek świeży lub kiszony90g

Kompot / woda150ml, jabłko

Budyń malinowy, batonik zbożowy (kl. „O”)

 

Piątek

Zupa mleczna200ml, pieczywo mieszane 40g, pasta z makreli,25g ,dżem, miód

Herbata z cytryną i miodem200ml

Zacierkowa250ml

Ziemniaki z koperkiem150g, ryba w panierce100g,surówka z kiszonej kapusty100g

Kompot /woda 150ml.

Bułka maślana z jabłkiem, herbata owocowa(kl.”O’)