Stołówka szkolna

 JADŁOSPIS

 

17-21 wrzesień      

Poniedziałek

Płatki na mleku1,7,12, 200ml, mix kanapek 1,7,,mix warzyw

Sok owocowy/woda 150ml

Żurek z jajkiem,1,3,7,9,250ml

Ziemniaki z koperkiem150g,sznycel z piersi kurczaka,1,3,100g,marchewka z groszkiem,1,7,100g

Kompot/ woda150ml,jabłko

Kisiel z truskawką,herbatniki,1,3,7, .(kl. „O”)

                                                              

Wtorek

Pieczywo z ziarnami ,bułki,1, masło,7, parówka ,ketchup,9, Se biały, żółty 7, ,mix warzyw

Kawa biała,1,7,/woda 150ml.

Kapuśniak,1,7,9,250ml.

Kasza jęczmienna,1,70g, schab pieczony w sosie ciemnym ,1,100g,surówka wielo warzywna z sosem jogurtowym 9,7,100g

Kompot / woda 150ml

Gruszka, batonik Lubisie(kl.(„O”)

                                                                                       

Środa

Płatki kukurydziane na mleku,1,7,12,200ml, zapiekanka z wędliną i serem żółtym,1,7 ,ketchup,

Herbata z cytryną i miodem200ml.

Szczawiowa z ziemniakami,1,7,9,250ml

Ziemniaki z koperkiem150g,ryba pieczona,4,3,1,100g,surówka z kiszonej kapusty z oliwą100g

Kompot / woda.150ml,

Ciasto drożdżowe z owocami1,3,7, herbata owocowa(kl. „O”)

                      

Czwartek

Pieczywo mieszane z masłem,1,7,wędlina20g,twarożek z rzodkiewką,7,, mix warzyw, dżem, miód

Kakao,7,1,/woda 150ml

Pomidorowa z ryżem,7,9, 250ml

Ziemniaki 150g,pulpeciki w sosie,1,3,100g, pekińska z mix warzyw z sosem winegret 100g

Kompot / woda150ml,

Jogurt owocowy ,jabłko kl. „O”)

Piątek

Zupa mleczna,1,7,12,200ml, pieczywo mieszane1, pasta rybna,4,7,25g ,dżem, miód

Herbata z cytryną i miodem200ml

Barszcz ukraińsk,1,7,9,250ml

Kluski leniwe z masłem i bułką tartą,1,3,7,200g,jabłko duszone

Kompot /woda 150ml.

Kanapka z masłem,1,7,jajkiem,3, pomidorem i szczypiorkiem ,ser żółty,7, sok owocowy ( kl. „O”)